Szolgáltatások

Étterem

40 fős éttermünk a Vendégházban található. Itt lehet reggelizni és vacsorázni.

Éttermünkben különböző családi, baráti és céges rendezvényeket lehet tartani előzetes megbeszélés alapján.

 

Wellness részleg

Májustól szeptember végéig élvezhetik a kültéri medence és a strandolás örömeit.

Emellett finn szauna, infraszauna és jakuzzi használata teszi teljessé az itt eltöltött időt.

Szabadtéri programok

  • Erdei élménypark gyerekeknek
  • Kviddics pálya
  • Foci
  • Tollas
  • Erdei meditációs sétaút
  • Teniszpálya (térítéses) tavasztól őszig
  • Petanque pálya
  • Krokett

LÁTNIVALÓK A KÖRNYÉKEN

Feldebrő

Fő látnivaló a nem csak Magyarországon, hanem Európa, sőt világszerte páratlannak számító monostortemplom. A római katolikus templom és altemplom egyedülálló, eredetileg öthajós sírtemplom, melynek altemploma teljesen épségben maradt. Az Aba nemzetség temetkezőhelye volt. A legenda szerint Aba Sámuel királyt háromszor temették el. Először Feldebrőn, majd a Tisza környékén, majd végső nyughelye a sári monostor lett (Abasár). Szent István király szobra: a templom előtt található. További látnivalók: Plébániaház, Temetőkápolna, Nepomuki Szent János szobor, Kálvária, Feszületek, I. és II. világháborús emlékművek, Milleniumi emlékpark, Könyvtár.

Aldebrő

A települést a helyiek a szobrok falujának tartják. Nevezetesebb szobrok: Nepomuki Szent János szobor, Szent Vendel-szobor, Mária szobor, Szt. Antal szobor, Szent Donát szobor. További látnivalók: Római katolikus templom, mely 1760-ra készült el, 1762-ben szentelte fel Eszterházy Károly. Gazdaház, Népház, Milleniumi emlékpark. Kirándulási és horgászási lehetőségek.

Demjén

Római katolikus templom: Páduai Szent Antal templom. Giovanni Batista Carlone építette 1730 és 1732 között, barokk stílusban. A torony és a hajó bővítése 1777-1779 között készült el. A rokokó és copf mellékoltárok szintén a 18. századból valók. Fő turisztikai vonzerő: Demjéni Termálfürdő és Aquapark öt különböző hőfokú kültéri, két beltéri gyógyvizes medencével, egy 25 m-es úszómedencével, egy gyermek medencével, különböző élményelemekkel biztosítják a kellemes kikapcsolódást. Az egész évben egyedülállóan meghosszabbított nyitva tartás – minden nap hajnali 2 óráig – egy varázslatosan romantikus éjszakai fürdőzés élményét nyújtja a kivilágított medencékkel a szikrázóan csillagos égbolt alatt.

Egerszalók

A falu igazi nevezetessége a község déli részén a föld mélyéből feltörő hévízforrás. A domboldalon lefolyó víz 1200 négyzetméteres látványos mészkőlerakódást épített, ami Európában egyedülálló. További látnivalók: Egerszalóki tó, Öreg kőhíd, Barlanglakások, Betyárbújó-Kaptárkő, Lepkemúzeum, Sétaút Egerszalók természeti kincsei mellett. Római katolikus templom: Giovanni Batista Carlone tervei szerint épült 1738-ban barokk stílusban. XIII. Klemen pápa örök időkre engedélyezett három búcsút Egerszalóknak: Gyümölcsoltó Boldogasszony – március 25., Kármelhegyi Boldogasszony – július 16. és Kisboldogasszony – szeptember 8.

Verpelét

Római katolikus (Krisztus Király) templom: A román eredetű, a XIII. század első felében emelt templomot előbb a XV. század elején gótikus, majd a XVIII. században barokk stílusban alakították át. Homlokzatán reneszánsz festésnyomok láthatók. További látnivalók: Kovácsműhely, Népi lakóházak, Műemlék jellegű épületek, Szobrok, Emlékművek, Halastó, Paintball pálya. A Verpelét határán található Vár-hegy külön bejegyzést kapott. A verpeléti halastó területén - a horgászengedéllyel rendelkezők - napijeggyel horgászhatnak.

Vár-hegy

Verpelét és Tarnaszentmária közötti út jobb oldalán helyezkedik el. A környezetéből feltűnően kiemelkedő, önálló sziklahegy egy csonka vulkáni kúp. A Vár-hegy mai magassága 196 méter, a környezetéből 60 méterre emelkedik ki, területe 30 hektár. A Vár-hegy geológiai minta területként történő kialakítása 2002 őszén kezdődött el. A híd megépítésével kialakult egy tanösvény, mely a vulkáni kitörési folyamatok mellékcsatornájából kialakult parazitavulkán kráterének bemutatását szolgálja. A tanösvényen végigsétálva felfedezhetjük a védett növény- és állatfajokat is, ugyanakkor szép kilátás nyílik a Tarna-völgyére, és a Mátra hegyvonulataira.

Kisnána

Fő látnivaló a középkori várrom: a kisnánai vár a későközépkori magyar nemesi rezidenciák egyik legszebb emléke. A vár építője és tulajdonosa évszázadokon át az Aba nemből származó Kompolti család volt. Néhány éve felújításon esett át, melynek során az építők megerősítették a várfalakat, és megtörtént az Öreg-torony kicsinosítása is, ahol kiállítótermek várják a látogatókat, valamint egy pompás panorámát kínáló toronyterasz. Az egykori kőtár helyét befedték, ahol szabadtéri rendezvények is tarthatóak. További látnivalók: Római katolikus templom, Falumúzeum, Kovácsműhely, Hősök sírja, Könyvtár és számos természeti érték.

Sirok

A Bükk és a Mátra határán a Tarna-patak észak felé kiszélesedő völgye felett áll a vár. A felső vár eredetileg belsőtornyos, szabálytalan alaprajzú volt, amelyet mintegy 10 méterrel mélyebben fekvő sziklába vágott külső védelmi öv erősített. Ide épült később a három, derékszög alaprajzú ó-olasz bástyával erődített alsó vár. További látnivalók: Templom, Tájház, Kőkúti kápolna, Borics Pál kiállítás, Nyírjes-tó, Barát és Apáca szikla.

Tarnaszentmária

Tarnaszentmária nevezetessége a templom (Mária látogatása-templom), amely valószínűleg fejedelmi temetkezőhelynek épült. A falu központjában áll. Ez a mai Magyarországnak az egyik legrégebben épült és eredeti formáját szinte teljes épségben megőrzőtt temploma. Több építészettörténész a templom építésének idejét a X-XI. század fordulójára teszi. A templom építészeti sajátosságai kaukázusi építészeti hatást mutatnak, keleties díszítési mintakincse is a honfoglalás kori magyarság kaukázusi világával tart kapcsolatot. Az I. világháborús emlékmű , az 1914-18 között elesett helybeliek emlékére állított szobor az Egri út 2. sz. ház előtt áll.

Szépasszony-völgy

A város központjától mintegy fél kilométer távolságra, ÉK-DNY irányban húzódó völgy- a levéltárban fellelhető dokumentumok alapján – megállapítható első neve: Koháry völgye. A mai Szépasszony-völgyi pincesorok, mintegy emberöltő óta Eger legismertebb részét képezik. Borospincéi az utóbbi néhány évtizedben idegenforgalmi jelentősége révén országos hírre tett szert. Az itteni hordók őrzik a világhírű Egri Bikavért is, mint páratlan kincset, mely egészség a testnek és gyógyulást nyújt a léleknek. Próbálja ki Ön is!

Mátraderecske

A község legújabb nevezetessége a Magyarországon egyedülálló szén-dioxid szárazfürdő (Mofetta), mely jelentősen hozzájárul az ország érbetegeinek, egyes reumatológiai kóresetek színvonalas ellátásához, rehabilitációjához. Az Egészségügyi Minisztérium Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága a természetes módon feláramló és gyógyászati célra foglalt széndioxid gázforrás gázát 1999-ben gyógygázzá, a gyógyászati központot 2006-ban gyógygázfürdő intézménnyé minősítette. További látnivalók: Templom, Palóc út, Kanázsvár, Hősök parkja.

Ilona-völgyi vízesés

Az Ilona-völgyi-vízesés Magyarország legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga, a mesterségesen kialakítottak közül pedig csak a lillafüredi vízesés magasabb nála. A Mátrában találjuk, Parádfürdőtől körülbelül 5 kilométerre délkeletre. A 6,5 km hosszú tanösvény a Mátra hegység keleti részén elhelyezkedő Ilona-völgy földtani érdekességeit mutatja be. Az Ilona-patak vize az Ilona-völgy függőleges sziklafalának V alakú felső hasadékából vékony sugárban zúdul alá 10 méteres magasságból.